Om KBH-ART

KBH art startede som en hobby, da jeg altid har haft en behov for at udtrykke mig kunstnerisk, og skabe noget. I mit daglige virke er jeg Ambulanceredder, og malerierne har været en mulighed for at lægge arbejdet til side, og fordybe mig i noget helt andet.
Jeg har malet så længe jeg kan huske. For det meste dyr og mennesker, og oftest i sort hvid. Det er først efter 2010 at jeg for alvor trådte ud af min comfortzone, og har kastet mig ud i at bruge livlige farver, og et anderledes penselstrøg.
Jeg har altid været fascineret af ansigter, som jeg formoder de fleste andre mennesker også er. Der er så meget information og så mange følelser forbundet med vores ansigter. Jeg er begejstret for de følelser et portræt kan fremkalde i seeren. Selv de mindste sammentrækninger i musklerne kan ændre et udseende helt og betyde en verden til forskel. I mit arbejde forsøger jeg at fange mennesker og fremkalde eller provokere de følelser, vi forbinder med det ansigt, vi ser og læser. Jeg vil have folk til at genopleve de følelser, de har med et velkendt ansigt, selv længe efter at de har glemt hvorfor. Seeren kan ikke nødvendigvis huske, hvad denne person sagde eller gjorde, men den følelse der er forbundet vil sandsynligvis blive længe efter. Jeg kalder denne samling "Charisma", fordi alle disse ansigter har en slags magnetisk appel efter min mening.
KBH ART, er navnet på mit arbejde. Navnet stammer fra mine initialer; Kathrine Buch Henriksen.
Jeg håber du vil nyde mit kunstværk.